Han blir huvudförhandlare för rapport om regionalt elflyg

Efter förhandlingarna om hållbara flygbränslen – Erik Bergkvist (S) leder förhandlingar om parlamentets initiativrapport om regionalt elflyg.

På Europadagen den 9 maj meddelade S-parlamentariker Erik Bergkvist att det blir han ska leda arbetet i ett initiativbetänkande om regionala elflyg. Han blir därmed huvudrapportör i den rapport parlamentet ska presentera, som troligtvis kan innehålla uppmaningar till kommissionen och lagstiftare.

”Det batteridrivna flyget har stor potential, inte minst i Sverige där hållbara korta flygförbindelser kan innebära helt nya möjligheter för resor och transporter”, skriver han på Facebook. 

Erik Bergqvist och parlamentet har nyligen avslutat förhandlingarna om den nya EU-lagstiftningen om hållbara flygbränslen, som Altinget rapporterat om

{{toplink}}

 

Forrige artikel Lämnar Forum för levande historia för fredsfrämjande på MSB Næste artikel Cecilia Malmström lämnar Liberalerna Cecilia Malmström lämnar Liberalerna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.