Han blir ny chef för Tullverket

Johan Norrman blir ny generaltulldirektör och högste chef på Tullverket.

Johan Norrman blir ny generaltulldirektör för Tullverket, meddelar finansminister Elisabeth Svantesson (M) på en pressträff.

– Fokus kommer vara att bekämpa den kriminella ekonomin och den organiserade brottsligheten. Det handlar om vapen, det handlar om pengar och det handlar om narkotika, säger Svantesson.

Det är ett allvarligt läge i Sverige, säger Johan Norrman och pekar bland annat på skjutningarna och sprängningarna som är kopplade till konflikter på narkotikamarknaden.

– Jag är fast besluten att tillsammans med kollegorna på Tullverket utveckla Tullverket vidare och göra skillnad, säger Norrman.

Fick lämna tidigare i år

Tullverkets tidigare generaltulldirektör Charlotte Svensson fick lämna uppdraget i februari, efter fyra år på posten.

Några månader före beskedet skrev Expressen om missnöje bland de anställda kring arbetsförhållandena ute på fältet. Även tidigare hade samma tidning rapporterat om krismöten med personalen på grund av missnöje kring hur ledningen prioriterade i verksamheten.

Sedan Svenssons avgång har Johan Norrman haft rollen som vikarierande generaltulldirektör. Norrman kom till Tullverket och rollen som överdirektör i april 2023. Han har tidigare bland annat arbetat som kustbevakningsdirektör vid Kustbevakningen.

Norrmans nya lön blir 140 000 kronor.

{{toplink}}

Forrige artikel WWF i Danmark har hittat ny chef WWF i Danmark har hittat ny chef Næste artikel Han blir ny generaldirektör för Socialstyrelsen Han blir ny generaldirektör för Socialstyrelsen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.