Han lämnar S i Bryssel för handelsfrågor i London

Alexander Högberg lämnar tjänsten som pressekreterare för Socialdemokraterna i Europaparlamentet. I stället ska han lyfta fram svenska näringslivsframgångar på Svenska handelskammaren i London.

Ett drygt halvår efter EU-valet 2019 började Alexander Högberg som praktikant för Socialdemokraterna i Europaparlamentet med fokus på kommunikation och mediestrategi.

Där blev han kvar som pressekreterare i ytterligare drygt tre och ett halvt år, bland annat för Heléne Fritzon och Ilan De Basso.

I januari lämnade han politikens korridorer i Bryssel för en ny tjänst som Marketing and Communication Manager på Svenska handelskammaren i London.

”Fyra år i Europaparlamentet har varit betydelsefulla och utvecklande, både när det gäller snabba beslut och långsiktigt förändringsarbete. Det har även gett mig en djupare insikt i mediearbetet och Sveriges roll i både Europa och världen. Nu ser jag fram emot att bidra till den redan starka svensk-brittiska relationen”, säger han i en skriftlig kommentar till Altinget. 

Forrige artikel Isbrytaren Oden kan få en efterträdare Isbrytaren Oden kan få en efterträdare Næste artikel Arbetsförmedlingens kommunikationschef toppar lönelista Arbetsförmedlingens kommunikationschef toppar lönelista
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.