Handelsvillkor

Per den 1 januari 2020. Med förbehåll för ändringar

Betalning

Priserna är exklusive moms. Ordern faktureras när avtalet ingås. Fakturering sker elektroniskt via mejl eller GLN. Betalningsfristen är netto kontant 8 dagar.

Om betalningsfristen överskrids skickas en påminnelse. Om beloppet inte är betalt efter första påminnelsen tillkommer ett räntetillägg på 2 procent per påbörjad månad, och Altinget förbehåller sig rätten att avbryta publiceringen utan ytterligare varsel. Detta sker utan förlust av rätten till hela beloppet och med ordinarie räntetillägg tills betalning sker.

Profilannonser är abonnemang som faktureras i förskott årligen och förnyas automatiskt när perioden löper ut. Profilannonser kan sägas upp fram till 30 dagar innan förnyelse. Eventuell introduktionsrabatt upphör vid förnyelse.

En förvaltningsavgift på 8,9% av priset på beställningen kommer att läggas till.

Med reservation för ändringar i priser och produkter. Gällande priser och produkter kan när som helst erhållas av Altinget. Utan ångerrätt. Inga byrånsersättningar beviljas.

Förbehåll

Om en beställd placering inte kan levereras placeras annonsen så nära den beställda platsen som möjligt. Detta sker i samråd med kunden.

Altinget förbehåller sig rätten att visa annonser i rotation.

Om det krävs på grund av tekniska orsaker förbehåller Altinget sig rätten att skjuta upp annonser till senare publicering. Detta sker i samråd med kunden.

Altinget kan inte hållas ansvarig för force majeure, inklusive – men inte begränsat till – mediets nedläggning, brist på utgivning, konkurs eller stängning. Vid force majeure beviljas ingen ersättning.

Data

Altinget och mediet vidarebefordrar inte dina uppgifter till tredje part.

Material

Altinget förbehåller sig rätten att avslå annonser som strider mot mediets riktlinjer, etiska regler eller gällande lagar. Det gäller också annonser som tidigare har godkänts eller publicerats hos mediet.

Kunden ansvarar för att material och innehåll på målsidan är i enlighet med gällande lagar och regler.

Det är inte tillåtet att placera cookies eller samla in data om mediet eller dess användare.

Annonser som kan förväxlas med redaktionellt innehåll ska överst markeras tydligt med ordet "ANNONS" eller "SPONSRAT INNEHÅLL".

Annonser som använder samma bakgrundsfärg som mediet ska markeras med ett tydligt streck runtom. Mediets egna typografi eller liknande får inte användas och text måste byggas upp på ett annat antal spalter än mediets standard.

Det måste vara tydligt i varje annons vem som är avsändaren.

Reklamation

Altinget och mediet påtar sig inte ansvar för fel i annonser som är publicerade i enighet med kundens önskemål. Det gäller också material som inte har levererats i enlighet med Altinget tekniska specifikationer eller om materialets tidsfrist överskrids.

Vid tryckfel eller felaktigt format/publiceringsperiod som kunden inte ansvarar för beviljas en prisreduktion enligt Altingets uppskattning. Denna reduktion kan inte överstiga orderpriset. Reklamationer ska vara Altinget tillhanda senast tre vardagar efter första publiceringsdag.

Forrige artikel Annonsera i beslutsfattarnas forum
Biståndsbudgeten minskas med 3 miljarder

Biståndsbudgeten minskas med 3 miljarder

Regeringen och SD har kommit överens om att minska biståndsramen för 2026–2028 med tre miljarder per år. ”Världens behov är nästan oändliga, den svenska statsbudgeten är inte det”, säger biståndsminister Benjamin Dousa (M) till Altinget.