Hon är klar som ny Sylf-ordförande

Valberedningens förslag gick igenom. ST-läkaren Shadi Ghorbani är ny ordförande för Sveriges yngre läkares förening (Sylf).

Shadi Ghorbani är ST-läkare i allmänmedicin på Vårdcentralen Solbrinken i Hässleholm. År 2014 valdes hon in i Sylf Östra Skåne. Först i höstas tog hon plats i Sylfs styrelse, men redan nu tar hon alltså klivet upp till ordförandeposten för föreningen.

– Jag har landat lite i det nu. Det är ju ett viktigt uppdrag med ett stort ansvar. Men det känns fantastiskt roligt och väldigt spännande, säger Ghorbani i en intervju med Läkartidningen.

Shadi Ghorbani utmanades av Maria Ehlin Kolk, som är ST-läkare i anestesi i Falun. Ghorbani gick vinnande ut ur striden med resultatet 48 mot 17.

Forrige artikel Han ersätter S-ledamot på ledighet Næste artikel Hon blir ny partisekreterare i Liberalerna Hon blir ny partisekreterare i Liberalerna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.