Hon blir ny HR-direktör i Region Stockholm

Zilla Jonsson blir ny HR-direktör i Region Stockholm. Hon kommer närmast från samma roll på Danderyds sjukhus.

I dag är Zilla Jonsson HR-direktör på Danderyds sjukhus och hon har tidigare haft samma roll i Region Östergötland. Tidigare har hon även arbetat som personaldirektör på Transportstyrelsen. Sammanlagt har hon över 25 års erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Nu står det klart att hon kommer att efterträda Ulrika Sundquist som lämnar posten som HR-direktör i Region Stockholm för att bli ny regiondirektör i Region Norrbotten.

– För mig är det viktigt med det närvarande ledarskapet och ett ständigt fokus på att skapa en god arbetsmiljö och goda förutsättningar för lärande och utveckling för regionens 46 000 medarbetare, säger Zilla Jonsson i ett pressmeddelande.

Zilla Jonsson tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

 {{toplink}}

Forrige artikel Anders Tegnell släpper bok om pandemin Anders Tegnell släpper bok om pandemin Næste artikel Pär Holmberg (MP) dubbelkandiderar Pär Holmberg (MP) dubbelkandiderar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.