Hon blir ny chef för psykisk ohälsa på SKR

Regeringens tidigare psykiatrisamordnare Kerstin Evelius blir ny chef för sektionen för psykisk hälsa hos Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) efter Ing-Marie Wieselgren.

Kerstin Evelius arbetar i dag som strategiansvarig i Region Uppsala, där hon kvalitetssäkrar regionens arbete med psykisk hälsa. 

Mellan 2015 och 2018 var hon regeringen nationella psykiatrisamordnare och har också utrett hur långsiktigt och hållbart arbete för en god och jämlik psykisk hälsa ska kunna åstadkommas. 

{{toplink}}

− Kerstin Evelius är en engagerad och modig ledare som har en lång erfarenhet och en förmåga att hitta nya lösningar för att driva arbetet med psykisk hälsa nationellt. Att stärka den psykiska hälsa hälsan bland barn och vuxna är ett av samhällets allra viktigaste uppgifter, där utvecklingen och samordningen av kommuners och regioners arbete är helt avgörande, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård och omsorg på SKR i ett pressmeddelande. 

Hon tillträder rollen som sektionschef den 29 maj, en tjänst som Ing-Marie Wieselgren hade fram tills hon mördades förra året under Almedalsveckan på Gotland. 

Sedan i höstas har Anders Printz, utredare för Samsjuklighetsutredningen, varit interimschef.

 

 

Forrige artikel Tre finalister kan bli Årets byggkvinna Tre finalister kan bli Årets byggkvinna Næste artikel Stefan Ingves får pris för sin livsgärning Stefan Ingves får pris för sin livsgärning
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.