Kvinna döms för utpressning mot riksdagsledamot

Kvinnan åtalades för att ha utpressat en riksdagsledamot på 65 000 kronor. Nu har hon dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst av Stockholms tingsrätt.

Kvinnan åtalades för grov utpressning efter att ha pressat en riksdagsledamot att betala 65 000 kronor till henne. Hon stod även åtalad för försök till grov utpressning på 20 000 kronor mot samma ledamot.

Tingsrätten i Stockholm, vars dom kom på tisdagen, anser inte att brotten ska bedömas som grova. Kvinnan döms däremot till skyddstillsyn med samhällstjänst för utpressning och försök till utpressning. Hon ska också betala tillbaka pengarna till ledamoten som däremot inte begärt skadestånd.

Ledamoten, en moderat, tar för tillfället timeout från sitt riksdagsuppdrag efter att en förundersökning inletts om misstänkt köp av sexuell tjänst.

{{toplink}}

Forrige artikel Skolmyndigheterna om att slås ihop: ”Orealistiskt” Skolmyndigheterna om att slås ihop: ”Orealistiskt” Næste artikel Nu är Finland med i Nato: ”Ny era” Nu är Finland med i Nato: ”Ny era”
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.