Landshövding blir ledamot i Fritidsbankens styrelse

Två nya ledamöter har valts in i Fritidsbankens styrelse. En av dem är Berit Högman som är landshövding i Västernorrland.

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in och lånar ut sport- och friluftsutrustning. Huvudmännen för de lokala fritidsbankerna utgör föreningens medlemmar och under årsmötet den 25 maj valdes två nya ledamöter in i styrelsen.

– För mig är Fritidsbanken folkhälsa, rörelseglädje, jämlikhet och solidaritet i ett koncept. Det är dessutom en oerhört proffsig organisation. Jag ser verkligen fram emot att få vara med i utvecklingen framåt, säger Berit Högman i ett pressmeddelande.

Ellen Isaksson som har startat upp fritidsbanken i Lund valdes dessutom in i styrelsen under årsmötet.

På föreningens kansli arbetar i dag sju personer och målet för de kommande åren är att verksamheten ska utökas och att samarbetet med skolor och idrottsorganisationer ska öka.

Forrige artikel SJ:s vd blir ny ordförande för Tågföretagen SJ:s vd blir ny ordförande för Tågföretagen Næste artikel Annie Lööf startar konsultverksamhet Annie Lööf startar konsultverksamhet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.