Marbinah och Amnér nya rektorer på Arenaakademin

Arenaakademin får nya rektorer, Rosaline Marbinah och Jakob Amnér, som båda har erfarenhet från civilsamhället.

Arenaakademin är tankesmedjan Arena idés spetsutbildning för progressiva opinionsbildare, varav de flesta är i 20–30-årsåldern.

Rosaline Marbinah har fram tills nyligen varit ordförande för LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, medan Jakob Amnér sitter i RFSU:s styrelse och även har varit ordförande för Elevernas riksförbund.

– Arenaakademin är en spetsutbildning för att fler ska kunna vara en del av den politiska debatten. Det handlar om bildning, gemenskap och idéutveckling för att forma samhället, säger Rosaline Marbinah i ett pressmeddelande.

– I Sverige har ojämlikhet och främlingsfientlighet blivit det nya normala. Mot den repressiva och orättvisa samhällsutvecklingen behöver det finnas en stark opposition som arbetar för jämlikhet, frihet, mänskliga rättigheter, öppenhet och ordentliga miljö- och klimatåtgärder. Arenaakademin ska vara en samlande kraft för en opposition som står upp för dessa värden, säger Jakob Amnér i samma pressmeddelande.

Forrige artikel Ex-talman ny ambassadör i USA Ex-talman ny ambassadör i USA Næste artikel Han är ny ordförande för Funktionsrätt Sverige
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.