Överblick: Federley gör politisk comeback och SD vill slopa flerbarnstillägget

Fredrick Federley (C) ställer upp i höstens kyrkoval. Sverigedemokraterna vill ersätta flerbarnstillägget med ett flerbansavdrag. Nyamko Sabuni (L) fördubblar sitt förtroende bland M-väljarna. Läs Altingets nyhetsöverblick. 

Tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) ställer upp i kyrkovalet, rapporterar Sveriges Radio.

Federley lämnade alla uppdrag efter att det blivit känt att en närstående person till honom dömts för grova brott.

Nu kandiderar han till höstens kyrkoval. Till Sveriges Radio säger Federley att det är ett sätt att betala tillbaka och att han inte strävar efter att ge sig in i partipolitiken igen.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger Fredrick Federley till Sveriges Radio.

SD vill slopa flerbarnstillägget

Sverigedemokraterna kommer i sin vårbudget att föreslå ett slopande av flerbarnstillägget för de som lever på bidrag, meddelar partiet i ett pressmeddelande.

I stället vill partiet att flerbarnstillägget ska ersättas av ett flerbarnsavdrag – en skattereduktion på inkomst av tjänst, a-kassa eller föräldrapenning.

– Det ursprungliga syftet med flerbarnstillägget var att väga upp för de extra kostnader som uppstår i samband med att familjen blir större. Istället har det bidragit till segregation och blivit ett verktyg för att hålla kvar utlandsfödda kvinnor i hemmet, säger Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna.

Sabuni fördubblar sitt förtroende

Efter Liberalernas besked om att gå till val för en borgerlig regering, som kan ta stöd från SD, har partiledaren Nyamko Sabunis förtroende fördubblats bland M-väljarna.

L-ledarens förtroende har växt från 10 till 21 procent bland M-väljarna, visar en ny undersökning av Expressen/Sifo.

– Ett av syftena med Sabunis nya linje är att locka tillbaka L-väljare som gått till M. Det har redan gett utdelning i form av starkt ökat förtroende för henne bland M-väljare, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Kantar Sifo, till Expressen.

Forrige artikel Vaktombyte på Statens servicecenter Vaktombyte på Statens servicecenter Næste artikel Sveaskog lämnar skogsnäringens PR-kampanj Sveaskog lämnar skogsnäringens PR-kampanj
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.