Politikertätt på årets Folk och kultur – Liljestrand (M) inviger

Kulturministern, en av hennes företrädare och flera andra kända politikernamn deltar i årets upplaga av Folk och kultur.

För sjätte gången går Folk och kultur av stapeln i Eskilstuna och det är kulturminister Parisa Liljestrand (M) som får äran att inviga årets upplaga. Hon deltar också i ett samtal med Åke Bonnier, biskop i Skara stift, om kulturens roll i kyrkan och samhället.

Före detta kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) har ett fullspäckat schema. Exempelvis deltar hon i ett seminarium om folkbildning med bland annat folkbildningsutredaren Christer Nylander, tidigare kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.

Partiledarsamtal

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar och MP-språkröret Per Bolund deltar i två samtal med Nordisk kulturfonds generaldirektör Benny Marcel.

Lawen Redar (S), kulturpolitisk talesperson, är en av deltagarna i ett panelsamtal om den ideellt organiserade kultursektorn.

Folk och kultur äger rum den 8–11 februari. Hela programmet finns tillgängligt här.

Forrige artikel Huvudmisstänkt i ”Qatargate” erkänner sig skyldig Huvudmisstänkt i ”Qatargate” erkänner sig skyldig Næste artikel Ny bok ska få fler att vilja återbruka
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.