Presidiepost för Bah Kuhnke

Den svenska EU-parlamentarikern Alice Bah Kunhke (MP) har blivit vald till vice ordförande för den gröna gruppen i parlamentet.

– Som vice ordförande vill jag dela med mig av den gröna nordiska medvinden till mina andra gröna kollegor. Vi miljöpartister är extremhögerns motpol och har ett stort ansvar att upprätthålla en progressiv klimatpolitik och mänskliga rättigheter i EU, säger hon i ett pressmeddelande.

Den tidigare kommissionären med ansvar för för miljö, hav och fiske, litauiske Virginijus Sinkevičius, valdes in i EU-parlamentet vid årets val och blir också vice ordförande för den gröna gruppen.

Totalt har gruppen sju vice ordförande, vilka tillsammans med de två ordförandena, tyskan Terry Reintke och nederländaren Bas Eickhout, utgör gruppens styrelse.

Forrige artikel Klart: Mark Rutte blir ny Natochef Klart: Mark Rutte blir ny Natochef Næste artikel Vårdförbundet söker ny förhandlingschef Vårdförbundet söker ny förhandlingschef
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.