Rättsmedicinalverket får ny generaldirektör

Rättsmedicinalverkets generaldirektör kommer att lämna sitt uppdrag i höst. Nu söker regeringen hans efterträdare. som gärna ska vara van att att leda en komplex verksamhet. 

Förordnandet för den nuvarande generaldirektören Lars Werkström går ut den sista augusti i år efter sex år.

”Samtal har förts med regeringen, och förordnandet kommer av hälsoskäl inte att förlängas”, står det på Rättsmedicinalverkets hemsida.

Den nya generaldirektören ska enligt regeringens utlysning ha god kunskap om statlig förvaltning och dess beslutsprocesser, och förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom. Det ställs också krav på god kännedom om de krav som ställs på myndigheterna i form av effektivitet, öppenhet och rättssäkerhet. 

En ny generaldirektör ska också ha erfarenhet av att leda genom andra chefer och det är meriterande med ledande befattning inom rättsväsendet. Eftersom RMV har flera regionala kontor är det också en merit att ha erfarenhet av att leda en såväl komplex som geografiskt spridd verksamhet.

Eftersom myndigheten är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap för tjänsten. 

RMV ansvarar för att göra rättspsykiatriska undersökningar, rättsmedicinska undersökningar, utfärda rättsintyg, göra rättskemiska och rättsgenetiska undersökningar och analyser. 

Myndigheten ska även ansvara för utredningar om risk i återfallsbrottslighet samt medicinska åldersbedömningar. Rättsmedicinalverket arbetar på uppdrag från andra myndigheter som till exempel domstolarna, åklagare, Polismyndigheten, Kriminalvården och Migrations­verket.

Verksamheten är indelad i fyra områden; rättspsykiatri, rättsmedicin, rättskemi och rättsgenetik och har cirka 560 anställda.

Ansökningstiden går ut den 29 maj. 

Forrige artikel Partiprogram klubbat – V släpper krav på EU-utträde Partiprogram klubbat – V släpper krav på EU-utträde Næste artikel Veckan i EU: Nordiskt toppmöte i Stockholm och hur mår EU-ländernas ekonomier? Veckan i EU: Nordiskt toppmöte i Stockholm och hur mår EU-ländernas ekonomier?
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.