Regeringen söker ny chef för Skolforskningsinstitutet

Efter att Camilo von Greiff valt att lämna som myndighetschef och direktör för Skolforskningsinstitutet söker nu regeringen efter hans efterträdare. Det här krävs för att få posten.

I maj entledigades Camilo von Greiff från sin roll som chef för Skolforskningsinstitutet. 

– Jag har begärt mitt entledigande vilket regeringen har accepterat. Det är på grund av min familjesituation med boende på annan ort, sade han då till Altinget

I en annons söker regeringen nu efter en efterträdare. Några av kvalifikationerna är att den sökande bland annat ska ha ”mycket goda kunskaper om forskning och erfarenhet från forskning” och ”erfarenhet av att leda och utveckla kunskapsintensiva organisationer”. Personen ska också ha förmåga att ”företräda arbetsgivarintresset och tillsammans med övriga myndighetschefer utveckla den statliga arbetsgivarpolitiken.”

Den 1 september lämnar von Greiff, som bor strax utanför Karlstad, myndigheten. Skolforskningsinstitutets kanslichef Eva Wallberg ersätter honom som vikarierande direktör och chef under rekryteringsprocessen.

Forrige artikel Kommunalråd i Växjö vill ta över när Bolund lämnar Kommunalråd i Växjö vill ta över när Bolund lämnar Næste artikel Prästkandidat blir pressassistent hos socialministern
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.