Region stoppar sjukhusbygge

Region Kronoberg slopar planerna på att bygga nytt sjukhus i Växjö. Kostnaderna har ökat för mycket.

För drygt ett år sedan beslutade Region Kronoberg att bygga ett nytt sjukhus för cirka nio miljarder kronor istället för att renovera centrallasarettet i Växjö för ungefär samma summa. Att bygga nytt skulle gå betydligt fortare och inte påverka verksamheten vid sjukhuset under tiden.

Men nu drar regionen i handbromsen. 

– Vi har inte längre de förutsättningar som krävs för att klara av det ekonomiskt, säger regionstyrelsen ordförande Mikael Johansson till SVT

Beslutet att avbryta byggplanerna togs vid ett extrainsatt regionstyrelsemöte. Inflationen har ökat investeringskostnaderna till 10,3 miljarder enligt den översyn som regiondirektör Martin Myrskog har gjort. Dessutom har kostnader för drift och verksamhet ökat kraftigt.

Hittills har byggprojektet i Räppe kostat regionen en kvarts miljard kronor.

Nu ska det ratade förslaget om att renovera Centrallasarettet tas upp igen och vidareutvecklas.

Forrige artikel Carl Bildt fick inte betalt för resan till Turkiet Carl Bildt fick inte betalt för resan till Turkiet Næste artikel SD kan få sin första regionstyrelseordförande SD kan få sin första regionstyrelseordförande
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.