Riksdagsledamot kan komma att utmana V-ledaren

Daniel Riazat, utbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, har nominerats till ny partiledare inför vårens kongress. Det skriver han själv i ett inlägg på sociala medier. 

I maj samlas Vänsterpartiet för kongress. Då ska partiet fatta beslut om sitt nya partiprogram, men även om vem som ska leda partiet de kommande åren.

Nooshi Dadgostar, som valdes till partiledare 2020, har ännu inte utmanats. Men snart kan det bli ändring på det.

I ett inlägg på Instagram skriver riksdagsledamoten Daniel Riazat att han nominerats till partiledarposten.

”Den 8 maj startar Vänsterpartiets kongress i Jönköping. På denna kongress kommer våra partikamrater att fatta viktiga beslut om Vänsterpartiets politiska och ideologiska vägval samt rösta om vilka som ska representera Vänsterpartiet på högsta nivå. Jag känner mig oerhört hedrad och rörd över nomineringarna till såväl partistyrelsen som till rollen som partiledare”, skriver han.

Han vill dock inte säga om han kommer att kandidera utan skriver att han återkommer inom ett par veckor.

Daniel Riazat är utbildningspolitisk talesperson för partiet och har suttit i riksdagen sedan 2014. {{toplink}}

Forrige artikel Tidigare cv-missar vi minns Tidigare cv-missar vi minns Næste artikel Nej till ny remiss – då kan könstillhörighetslagen klubbas Nej till ny remiss – då kan könstillhörighetslagen klubbas
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.