S-profil utsedd till årets opinionsbildare

PRIS. Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys och grundare av S-föreningen Reformisterna har utsetts till årets opinionsbildare.

"Vinnaren i årets opinionsbildare ledde under 2018 arbetet med en professionell, genomarbetad och förankrad opinionsbildning av sällan skådat slag för att göra valrörelsen till en klasskamp", lyder motiveringen.

– Det här är långsiktig opinionsbildning. I 40 år har Sverige svängt högerut. Om 40 år ska det vara socialism igen, sade Daniel Suhonen, på galan där priset delades ut. 

Samtidigt fick också Ebba Busch Thor (KD) priset som årets politiker och PM Nilsson på Dagens industri blev utsedd till årets ledarskribent.

Priserna delas ut av tidningen Dagens Opinion.

Forrige artikel Maktskifte i SKL – SD får mer makt Maktskifte i SKL – SD får mer makt Næste artikel Finansministern: Vi har dröjt för länge med att betala ut statsbidrag Finansministern: Vi har dröjt för länge med att betala ut statsbidrag
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.