SD planerar inga moskéförslag – ”tar med oss inför nästa val”

Sverigedemokraterna har inga planer på att lägga förslag om totalstopp för nya moskébyggen, eller de övriga förslagen på området som Åkesson presenterade i sitt tal, uppger de för Altinget. Vare sig i Tidösamarbetet eller i riksdagen.

Det var i sitt tal på landsdagarna i Västerås, som partiledare Jimmie Åkesson sade att han vill se ett totalstopp för nya moskébyggen, samt på sikt konfiskera och riva moskéer som sprider extremistpropaganda. Han menade också att man bör få bort minareter, halvmånar och kupoler från stadsbilden. Han refererade till dem som islamistiska monument.

{{toplink}}

När Altinget hör av sig för en intervju för att få svar på frågan om när och hur Sverigedemokraterna tänker sig att lägga de konkreta förslagen på riksdagens bord, så kommer ett mejlsvar.

Inga förutsättningar

”Vi ser inga förutsättningar för att det skulle gå igenom ifall förslaget lades fram i riksdagen i dagsläget, då det saknas stöd för förslaget hos de övriga partierna.”

”Detta är heller inte något som ingår i Tidöavtalet, utan är ett initiativ från Sverigedemokraterna som enskilt parti. Detta blir således en av de frågor vi tar med oss inför nästa val.”

Vill avlyssna religiösa församlingar

Jimmie Åkesson sade också att han vill se en översyn av lagstiftningen så att Säpo och polisen får möjlighet till dold avlyssning av religiösa församlingars lokaler, för att på så sätt kunna samla bevis och bedriva underrättelsearbete.

Direkt efter talet i lördags sade han till Altinget:

– Det borde man kunna hantera inom befintlig grundlag. Men sedan är jag inte främmande för att göra grundlagsändringar kring det här, men jag tror inte det behövs på kort sikt.

Forrige artikel Så ska EU knäcka migrantsmugglarna: ”Handlar om att rädda liv” Så ska EU knäcka migrantsmugglarna: ”Handlar om att rädda liv” Næste artikel Forskare: ”Mer behövs göras när minimilönedirektivet genomförs” Forskare: ”Mer behövs göras när minimilönedirektivet genomförs”
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.