Stefan Attefall blir kommissionär – ska öka byggandet av småhus

Tidigare bostadsministern Stefan Attefall blir regeringens egnahemskommissionär, med uppdraget att öka byggandet av småhus.

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) ger tidigare civil- och bostadsminister Stefan Attefall uppdraget att öka småhusbyggandet.

– Uppdraget handlar dels om att kartlägga orsakerna till småhusens låga andel av nyproduktionen av bostäder, dels aktivt arbeta för att öka småhusbyggandet, säger Carlson i ett pressmeddelande.

Stefan Attefalls uppdrag började den 1 maj och ska delredovisas senast den 15 november i år, och slutredovisas den 15 januari 2027. Attefall får 12 000 kronor i månaden för uppdraget, som han kommer att bedriva vid sidan av jobbet som landshövding i Uppsala.

Forrige artikel Regeringen letar ny generaldirektör till Naturvårdsverket Regeringen letar ny generaldirektör till Naturvårdsverket Næste artikel Regeringen letar ny generaldirektör till Skolinspektionen Regeringen letar ny generaldirektör till Skolinspektionen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.