SvD:s chefredaktör lämnar – får tung roll på SVT

Svenska Dagbladets Anna Careborg blir ny nyhets- och sportdirektör på SVT. Hon lämnar tidningen efter mer än 16 år i olika chefsroller.

Anna Careborg blir högsta chef över samtliga nyhets- och sportmedarbetare på SVT i och med att hon tillträder den nyinrättade rollen.

SVT:s vd Hanna Stjärne ser en klok publicist i Careborg, ”med djup insikt i både dagens och framtidens digitala medievanor”.

– Hon har modet och kunskapen som krävs och har byggt både starkt förtroende och en förbättrad ekonomi på Svenska Dagbladet, säger Stjärne till SVT.

Careborg inledde sin tid på Svenska Dagbladet som reporter 2004, och har sedan 2007 haft flera ledande positioner. År 2019 tog hon över som chefredaktör och ansvarig utgivare efter Fredric Karén.

– Det har varit ett privilegium att tillsammans med mina fantastiska kollegor ha fått utveckla journalistiken för SvD:s läsare, som så tydligt kännetecknas av att de är nyfikna, vill ha fler perspektiv och bilda sig en egen uppfattning, säger hon till den egna tidningen.

Marknadsdirektör Karin Nilsson kliver in som tillförordnad vd, medan redaktionschefen Martin Ahlquist tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. SvD inleder nu rekryteringen av en ny publisher.

Forrige artikel Trots inflationen: Academedia ökar sin vinst Næste artikel SD-sakkunnig har lämnat Regeringskansliet – han ersätter
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.