Techentreprenör föreslås till SNS styrelse

Stefan Krook, grundare av bland annat Glocalnet och Kivra, föreslås som ny styrelseledamot i SNS. Valet äger rum den 13 juni.

SNS valberedning föreslår att han ska väljas in som styrelseledamot vid SNS förtroenderåds sammanträde den 13 juni.

– Han är en samhällsengagerad entreprenör som visat prov på att alltid vara före sin tid. Att starta och investera i företag som både genererar vinst, gynnar samhället och ger tillbaka i form av välgörenhet visar på hans stora engagemang och entreprenörskap, säger Magnus Tegborg, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Förutom Glocalnet och Kivra har han grundat God el och God fond. Han är dessutom ordförande i energiteknikbolaget Flower och stiftelsen Good cause.

– Det som är spännande med SNS är att det är en plats där forskningen kan möta näringslivet och olika delar av samhället. Jag ser fram emot att komma än närmare SNS och hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från det entreprenöriella området, säger Stefan Krook.

Forrige artikel Statssekreterarna får löneförhöjning Næste artikel Kommissionen: Ukraina redo för medlemskapsförhandlingar Kommissionen: Ukraina redo för medlemskapsförhandlingar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.