Thailand vill köpa flygplan från Saab

Thailands flygvapen har bestämt sig för att de vill köpa Saabs Gripen-plan. ”Oerhört positivt för Saab”, säger bolagets presschef Mattias Rådström som bekräftar uppgifterna.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade på tisdagseftermiddagen att Thailands flygvapen har bestämt sig för att köpa Saabs Gripen-plan.

– Vi kan bekräfta att det thailändska flygvapnet har gått ut och sagt att de valt Gripen. Det är naturligtvis oerhört positivt för Saab och Sverige, säger Mattias Rådström, presschef på Saab, till TT.

– Men det finns inget kontrakt ännu, det är för tidigt att säga när det kan bli klart, fortsätter han.

Hur många plan det rör sig om var på tisdagen ännu oklart. Den thailändska regeringens slutgiltiga beslut väntas inom kort, skriver TT.

 

Thailand har sedan tidigare köpt tolv Gripen-plan.

Forrige artikel Regeringen vänder – höjer reduktionsplikten Regeringen vänder – höjer reduktionsplikten Næste artikel Trafikverkets tal om mer kapacitet frustrerar tågbranschen Trafikverkets tal om mer kapacitet frustrerar tågbranschen
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.