Tilia delar ut pris i Ing-Marie Wieselgrens anda

Team Tilia instiftar priset Årets viktiga vuxna, som delas ut till någon som arbetat för unga i Ing-Marie Wieselgrens anda.

Det nya priset kommer att delas ut årligen till vuxna som har gjort betydande insatser för Sveriges unga.

Priset instiftas dels för att uppmärksamma Tilias tioårsjubileum, men också för att minnas Ing-Marie Wieselgren och hennes insatser för ungas psykiska hälsa.

– Tidigare i år förlorade vi en av våra stora inspirationskällor och en stark röst för ungas psykiska hälsa, Ing-Marie Wieselgren. Därför har vi i samråd med familjen valt att dela ut priset Årets viktiga vuxna i hennes anda, säger verksamhetsledaren Louise Aronsson i ett pressmeddelande.

Tre pristagare

I år tilldelas priset tre personer – Kerstin Evelius, utredare i Region Uppsala och en av Tilias styrelseledamöter, Anders Printz, särskild utredare i samsjuklighetsutredaren och tidigare Tilia-ordförande samt Lidija Kolouh, programansvarig för Mental Health Research.

Nästa år är det de unga som får nominera viktiga vuxna som gjort skillnad för dem.

Forrige artikel Särskild utredare är ny länsarkitekt i Västerbotten Næste artikel Om kriget kommer: Dessa 50 kan ersätta riksdagen Om kriget kommer: Dessa 50 kan ersätta riksdagen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.