Uppgifter: Public service-kommittén splittrad

Oppositionen kommer lämna in en reservation när public service-utredningens förslag lämnas till regeringen i maj. Det uppger källor för tidningen Journalisten.

Partierna i den parlamentariska public service-kommittén är oeniga inför att utredningens förslag ska lämnas till regeringen den 13 maj. 

Enligt källor till tidningen Journalisten kommer oppositionen att lämna in en reservation och ett särskilt yttrande i samband med att förslaget om bland annat innehållet i public service-bolagens uppdrag 2026–2033 överlämnas.

Regeringen och SD ska ha kommit med ändringar under förhandlingens sista veckor. Enligt Journalisten vill Tidöpartierna sänka uppräkningstakten som i dag är två procent.

Partierna uppges även vilja begränsa public service-bolagens textpubliceringar och deras användning av sociala medier. 

Kommitténs ordförande, tidigare KD-ledaren Göran Hägglund, har inte velat kommentera uppgifterna.

Altinget söker ledamöter i kommittén.

Forrige artikel Visitationszoner och vistelseförbud kan införas redan i vår Visitationszoner och vistelseförbud kan införas redan i vår
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.