Vårdanalys generaldirektör får förlängt

Regeringen har beslutat att förlänga förordnandet som generaldirektör för Jean-Luc af Geijerstam i tre år.

Jean-Luc af Geijerstam har varit generaldirektör för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys sedan 2018. Hans nuvarande uppdrag tar slut i augusti och regeringen har beslutat att förlänga det med ytterligare tre år fram till 31 augusti 2027. 

– Jag är glad och hedrad över förtroendet. I en tid när vården och omsorgen både utvecklas och står inför utmaningar finns ett stort behov av uppföljning och analys. Här fyller vår myndighet en viktig roll. Vi har ett utpräglat patient- och brukarperspektiv och vår utgångspunkt är alltid medborgarnas behov av en god och effektiv vård och omsorg, säger Jean-Luc af Geijerstam på myndighetens hemsida.{{toplink}}

Regeringen har också utsett tre nya styrelsemedlemmar och förnyat förordnandet för de fyra nuvarande. Från och med 1 juli ingår följande i styrelsen: 

  • Johanna Adami, rektor för Sophiahemmet Högskola, ordförande.
  • Gustaf Arrhenius, generaldirektör Institutet för framtidsstudier.
  • Caroline Hoffstedt, avdelningschef äldreomsorg i Bromma stadsdelsförvaltning.
  • Annika Tagizadeh Larsson, biträdande professor Linköpings universitet (ny).
  • Michael Erliksson, rättschef Skatteverket (ny).
  • Thomas Paulsson, vikarierande generaldirektör Patent- och registreringsverket (ny).

 

Forrige artikel Vänsterpartiet står fast vid uteslutning av kritiker Vänsterpartiet står fast vid uteslutning av kritiker Næste artikel Ny gymnasiechef i Stockholm
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.