Tidigare Volvo-vd blir hedersordförande inom WWF

Han har varit vd för Electrolux och Volvo, styrelseordförande för Ericsson och SCA – nu tar han över kungens roll som hedersordförande för WWF:s förtroenderåd.

Världsnaturfondens (WWF) förtroenderåd är ett rådgivande organ med representanter från flera organisationer och myndigheter. Förtroenderådet består av högst 50 personer. Hälften av dessa är organisationsrepresentanter som väljas av organisationerna själva och den andra hälften av medlemmarna består av personer som föreslås av en särskild valnämnd. Bland dessa medlemmar finns exempelvis kronprinsessan Victoria.

Under fjolårets rådsmöte valde kungen att lämna förtroenderådets ordförandepost efter att ha haft positionen i 25 år. Under förra veckans rådsmöte tillträdde Leif Johansson som ny hedersordförande. Han är ingenjör och dessutom hedersdoktor i teknik vid Chalmers tekniska högskola och Blekinge tekniska högskola samt i medicin vid Göteborgs universitet.

– Med min roll från näringslivet hoppas jag kunna belysa det faktum att vi alla måste vara med och hjälpa till för att värna om planeten, inte minst inom näringslivet som nu är med och leder omställningen, säger Leif Johansson i ett pressmeddelande.

Han nämner att han under sin tid i SCA:s styrelse kom att lära sig mycket om skogsbruk och att han tycker mycket om att segla. Johansson har varit ambassadör för WWF i mer än tio år.

Forrige artikel Så många arbetsdagar förloras på grund av strejk – Sverige sticker ut Så många arbetsdagar förloras på grund av strejk – Sverige sticker ut Næste artikel Kritik mot HFD-dom: ”Ingen rappar om svartuthyrning” Kritik mot HFD-dom: ”Ingen rappar om svartuthyrning”
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.