170 kraftkvinnor nominerade – en får pris av Ygeman

Antalet nomineringar till Årets kraftkvinna har slagit rekord – juryn har fått in 170 förslag. Syftet med priset är att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn

Varje år utser nätverket Kraftkvinnorna Årets kraftkvinna. Sammankallande i årets jury är dock en man, Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén.

– Det är både spännande och roligt att det kommit in 170 nomineringar på fantastiska Kraftkvinnor. En rejäl utmaning för oss i juryn givetvis men framförallt ett kvitto på all den kompetens som finns tillgänglig om vi tar jämställdheten på allvar. Vi har fortsatt stora utmaningar med jämställdhet i energibranschen men Kraftkvinnorna har synliggjort vilka stjärnor och förebilder för framtida generationer vi har i branschen, säger han i ett pressmeddelande.

Priset till vinnaren delas ut av energiminister Anders Ygeman (S) vid ett event den 15 november.

Forrige artikel Mikrofonden fick pris för kooperativ utveckling Næste artikel Annika Strandhäll nyvald ordförande för S-kvinnor Annika Strandhäll nyvald ordförande för S-kvinnor
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.