Opinionsskräck för januaripartierna

PROBLEM. Januariavtalet har fyllt ett år. Samtidigt kommer en sammanställning av opinionsmätningar som visar att SD är största parti och att M, KD, SD skulle få en egen majoritet om det vore val i dag.

Januariavtalet har precis fyllt ett år. Regeringens firande är blygsamt. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på att mätningar visat att väljarna inte ser januariavtalet som något positivt. Och är det någonting som framför allt S och L inte behöver nu är det fler saker som sänker partierna i opinionen.

S tappar och L åker ut

En ny sammanställning av opinionsmätningar som Göteborgs universitet har gjort för TV 4:s räkning visar att S har tappat närmare fem procent sedan valet. Samtidigt ligger Liberalerna under riksdagsspärren.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik, teckna provabonnemang här. I artikeln finns grafik och kommentarer.

Forrige artikel Överblick: SD-politiker i Panamaläckan och Baylan kan ge stöd till Postnord Överblick: SD-politiker i Panamaläckan och Baylan kan ge stöd till Postnord Næste artikel Överblick: Bombvåg över Sverige men trygg är man i Hammarö kommun Överblick: Bombvåg över Sverige men trygg är man i Hammarö kommun
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.