KD vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten

MYNDIGHETER. Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten. "Det finns en stor kritik mot myndigheten" säger partiets miljöpolitiska talesperson Kjell-Arne Ottosson.

Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg. De uppgifter myndigheten har i dag bör i stället föras över till Jordbruksverket och Naturvårdsverket. Det skriver partiet i sin följdmotion till miljöbudgeten.

Enligt Kjell-Arne Ottosson, miljöpolitisk talesperson för Kristdemokraterna, är den främsta orsaken bakom partiets ståndpunkt att det finns ett utbrett missnöje med myndigheten.

– Det är en fråga med flera delar. Hur många myndigheter ska vi ha? Men framför allt så finns det en stor kritik mot myndigheten. Den tillit som en så viktig myndighet ska ha saknas. Inte minst måste det finnas tillit hos näringslivet, säger han till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö och energi. I artikeln utvecklar Ottosson sitt resonemang och Havs- och vattenmyndigheten svarar.

Forrige artikel Överblick: V framåt i opinionen och S tog hjälp av SD Överblick: V framåt i opinionen och S tog hjälp av SD Næste artikel Förlossningsvård och covid-19: Förlossningsvård och covid-19: "Kvinnor ligger ensamma"
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.