Varför slösa pengar på att upprätthålla ineffektiv byråkratifeminism?

Jämställdhetsmyndigheten innebär ett systematiskt slöseri med skattepengar och symbolpolitik som saknar resultat. Allt-till-alla politiken är ett luftslott precis som Grön ungdoms jämställdhetspolitik, skriver Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) Stockholm i en slutreplik.

Af Ordförandena för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) Stockholm
Se undertecknarna i rutan nedan

I en replik, mot avskaffande av Jämställdhetsmyndigheten, ifrågasätter Grön ungdom Väst och Storgöteborg vilka som får plats i KDU:s feminism. Låt oss förklara ännu en gång.

Politik handlar om prioriteringar, och Grön ungdoms allt-till-alla politik saknar verklighetsförankring. Sverige har ett av världens högsta skattetryck, men ändå saknas det resurser till kärnverksamheter som polisen. Om nu Grön ungdom menar att Jämställdhetsmyndigheten inte är en helhetslösning, varför slösa tid, energi och pengar på att upprätthålla ineffektiv byråkratifeminism.

Vänsterdrivna organisationer

Jämställdhetsmyndigheten innebär ett systematiskt slöseri med skattepengar och symbolpolitik som saknar resultat. De viktiga områdena, som arbete mot hedersrelaterat våld och våld mot kvinnor ska fortsätta arbetas med, men i andra former. Jämställdhetsmyndigheten har varken medlen eller de funktioner som krävs för att uppnå konkreta jämställdhetsreformer. Det krävs lagförändringar, fler poliser och en större trygghet, inte fler bidrag till vänsterdrivna organisationer.

Ett luftslott

Att Kristdemokraterna och KDU skulle sakna egna förslag för ett jämställt samhälle är rentav felaktigt, och vi kan ta tillfället i akt att hänvisa till partiets nya jämställdhetsprogram som presenterades två dagar innan repliken publicerades.

Att ställa utgifter mot utgifter är att nyansera debatten, Sverige har inte oändligt med resurser. Vi måste prioritera i svensk välfärd. KDU väljer att prioritera fler poliser framför personalkostnader i Jämställdhetsmyndigheten. Vi väljer att prioritera tid, energi och pengar på att höja straffen för våld- och sexualbrott framför utredningar om könsskillnader på universitet och högskolor.

Allt-till-alla politiken är ett luftslott precis som Grön ungdoms jämställdhetspolitik.

”De får plats i vår feminism”

Så till svaret på frågan om vilka som inkluderas i vår feminism? Var tredje ung kvinna som känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde och de kvinnor som utsätts för vålds- och sexualbrott där utredningarna läggs på hög i dag i Sverige, de får plats i vår feminism.

Forrige artikel Låt energieffektivisering underlätta elektrifieringen Låt energieffektivisering underlätta elektrifieringen Næste artikel Stödet till personer med autism har kraftigt försämrats under pandemin Stödet till personer med autism har kraftigt försämrats under pandemin
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.