Ex-minister till Finansförbundet

PERSONNYTT. Den tidigare arbetsmarknads- och biståndsministern Hillevi Engström blir ny kanslichef på Finansförbundet.

Hillevi Engström (M) var minister i regeringen Reinfeldt 2010-14. De första tre åren som arbetsmarknadsminister, det sista året som biståndsminister.  

Efter sin tid i regeringen blev hon kommundirektör i Upplands Väsby. En roll som hon, med undantag av några månader 2016 då hon var nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, har haft sedan dess. 

– Finansförbundet har en allt viktigare roll när bank- och finansmarknaden förändras och utvecklas. Arbetsmarknadens funktionssätt, kollektivavtalens betydelse och den svenska modellen finns i mitt dna och det känns väldigt inspirerande att bidra till att ett framgångsrikt förbund kan bli ännu lite bättre, säger Hillevi Engström i ett pressmeddelande. 

Engström tillträder sin nya roll den 1 juni. Finansförbundet är en svensk fackförening för anställda inom finansbranschen. 

Forrige artikel Jordbruks-GD fick kommunikationspris Næste artikel De vann årets guldspadar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.