Ex-minister får nordiskt uppdrag

Sven-Erik Bucht (S), landsbygdsminister 2014-2019, blir svensk representant i det nordiska Gränshinderrådet.

Sven-Erik Bucht (S) lämnade regeringen i januari 2019. Nu har han fått ett nytt uppdrag från sina tidigare kollegor. Han ska representera Sverige i Gränshinderrådet som sorterar under Nordiska ministerrådet.

Rådet är ett politiskt organ som arbetar med att främja fri rörlighet i Norden och består av representanter från de nordiska länderna samt Färöarna, Grönland och Åland.

– Sverige ska intensifiera arbetet med att underlätta ökad handel och rörlighet i Norden. Därför har jag utsett Sven-Erik Bucht, tidigare landsbygdsminister, att bli Sveriges nya representant i Gränshinderrådet. Sven-Erik Bucht har, utöver en lång politisk karriär, en gedigen erfarenhet av att arbeta med gränsfrågor såväl nationellt som lokalt och regionalt, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S), i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Ny presschef hos Centerpartiet Næste artikel Cecilia Malmström (L) gör inrikespolitisk comeback
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.