Inga-Britt Ahlenius till Svenska dagbladet

Inga-Britt Ahlenius och Patrik Oksanen blir kolumnister på Svenska dagbladets ledarsida.

Inga-Britt Ahlenius har tidigare varit generaldirektör och chef för Riksrevisionsverket och även undergeneralsekreterare i FN, chef för avdelningen för utvärdering, revision och undersökningar.

– Jag har mycket stor respekt för den intellektuella spänst och den oräddhet att spräcka åsiktskorridoren som präglar ledarsidan. Det känns mycket uppfordrande med detta krävande sällskap alldeles i närheten, säger hon i ett pressmeddelande.

Patrik Oksanen har länge varit journalist. Bland annat som politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning. Där stod hans rapportering om säkerhetspolitik, försvarsfrågor och tilltagande informationskrig ut.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra perspektiv som bidrar till förståelse av vår tid i ett brett säkerhetspolitiskt perspektiv, säger han i ett pressmeddelande.

Patrik Oksanen gör premiär den 3 oktober och Inga-Britt Ahlenius den 15 oktober.

Forrige artikel SKR behöver hitta ny chef för skola och arbetsmarknad Næste artikel Oksanen och marinchefen invalda till Örlogsmannasällskapet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.