Ungsvenskarnas ordförande: ”Jag tror på att försöka påverka internt”

PÅVERKAN. Ungsvenskarnas ordförande Tobias Andersson om hur förbundet arbetar med varumärkesbyggande. Och hur viktiga de personliga relationerna med partiföreträdare är.

Altinget har intervjuat Ungsvenskarna SDU:s ordförande Tobias Andersson om förbundets politiska påverkansarbete.

Hösten 2015 rasade en strid mellan Sverigedemokraterna och dess dåvarande ungdomsförbund Sverigedemokratisk Ungdom. Den slutade med att SD bröt med ungdomsförbundet och skapade ett nytt. Ungsvenskarna SDU bildades som en sektion av moderpartiet och till dess första ordförande valdes Tobias Andersson. I dag är relationen mellan moderparti och ungdomsförbund goda och det påverkar Ungsvenskarnas roll.

– Externt handlar det primärt om att förpacka den politik som partiet driver på ett sådant sätt att den blir mer tilltalande för ungdomar, säger Tobias Andersson.

De nära banden med partiet gör att Ungsvenskarna också fungerar som en plantskola för sverigedemokratiska politiker.

– Partiet är i stort behov av ung kompetens som har skolats politiskt. De flesta av våra ungdomsföreträdare är aktiva också i partiet. Är man inte det nu så kommer man snart bli det. Vi ska vara en plantskola. Jag tror att det behövs inom partiet överlag, säger Andersson.

Varumärkesbyggande

När förbundet är ute och träffar människor pratar man politik. Men en ännu viktigare del enligt Andersson är att bygga upp förtroendet för förbundet.

– Vårt partis största problem är inte att folk inte tycker som oss i enskilda sakfrågor. Utan det handlar mer om att man inte har en tillit till partiet. Då är inte lösningen att vi bara kommunicerar partiets politik utan det handlar mer om ett varumärkesbyggande.

Lösningen på det är att förbundet inte bara fokuserar på politiska aktiviteter utan också fäster stort fokus vid socialt umgänge.

 

 

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitk

Forrige artikel Billström ger sig in i skoldebatten Billström ger sig in i skoldebatten Næste artikel Danska friskolor får hårdare regler
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.