96 miljoner till forskarskolor ska stärka konkurrenskraften

Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen, har beviljat medel till sex forskarskolor som ska drivas i samverkan med företag.

Tre nya forskarskolor kommer att starta och tre pågående kan utvecklas tack vare KK-stiftelsens bidrag. Totalt omfattar satsningen 96 miljoner kronor och utbildning av 46 industridoktorander under en sexårsperiod.

– För att stärka kapaciteten för forskning inom områden viktiga för både lärosäten och näringsliv krävs det en kontinuerlig tillförsel av forskarutbildade, säger KK-stiftelsens vd Eva Schelin i ett pressmeddelande.

– Industridoktorander bidrar till en kompetenshöjning för företagen, och tillsammans med forskningen som bedrivs, till företagens konkurrenskraft.

44 företag kommer att medverka i den nya satsningen.

Forrige artikel Tidigare V-ledamoten Tanja Linderborg har avlidit Tidigare V-ledamoten Tanja Linderborg har avlidit Næste artikel Han tippas bli nästa Davos-boss Han tippas bli nästa Davos-boss
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.