Academedia expanderar: Köper finskt förskoleföretag

Friskolekoncernen Academedia tar sig in på marknaden i ytterligare ett land genom förvärvet av det finska företaget Touhula.

Academedia är i dag verksamma i sex länder: Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna, Polen och Storbritannien. Nu kan koncernen addera Finland till listan genom förvärvet av förskoleföretaget Touhula. Touhula har idag 113 förskolor och har enligt Katarina Wilson, tf vd på Academedia, genomgått en kvalitetsresa.

– Vi är mycket imponerade över hur ledningen tillsammans med sina medarbetare tagit sig an de utmaningar som fanns och verkligen lyckats. De har haft ett starkt fokus på kvalitet, och visat stor uthållighet, två viktiga faktorer i denna framgång, säger hon i ett pressmeddelande.

Finland har enligt Katarina Wilson funnits på radarn länge.

– Finland har länge legat högt på listan över intressanta länder, och det är mycket glädjande att vi nu hittat en bra partner där, säger hon.

Den 1 mars blir Touhula en del av Academedia.  

Forrige artikel Bah Kuhnke (MP) stänger dörren för språkrörsposten Bah Kuhnke (MP) stänger dörren för språkrörsposten Næste artikel Fackförbund ny medlem i Folk och försvar Fackförbund ny medlem i Folk och försvar
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.