Alla lärare i Sverige tilldelas pris

Guldäpplejuryns Särskilda pris 2020 tilldelas den samlade svenska lärarkåren. 

Enligt juryns motivering har Sveriges lärare klarat av att möta den förändrade undervisningssituationen som coronapandemin krävt, med en kombination av undervisning i klassrummet och digital undervisning.  

– Runt om i världen stängde man ner skolor och undervisning. I Sverige ställde man om. Distansundervisning på gymnasiet från en dag till en annan och undervisning under exceptionella förhållanden i grundskolan hela våren, säger Peter Fredriksson, Skolverkets generaldirektör och prisutdelare av Guldäpplejuryns Särskilda pris 2020, i ett pressmeddelande. 

Guldäpplejuryns Särskilda pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier. Priset delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

Forrige artikel Tomas Eneroth leder ny elektriferingskommission Næste artikel Umeå universitet tar emot 28 miljoner till ny forskning
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.