Altinget bevakar försvarspolitik i tre länder

Sveriges och Finlands inträde i Nato och EU:s roll i försvars- och säkerhetspolitiken gör försvarspolitiken högaktuell. Nu startar Altinget Forsvar i Norge.

Altinget finns sedan i höstas i Danmark, Sverige och Norge och levererar sakpolitisk bevakning inom en mängd olika områden.

Nu öppnar Altinget Norge sin sjätte nisch, om försvarspolitik.

– Altinget har med sina duktiga försvarsjournalister i Norge, Sverige, Danmark och Bryssel en unik möjlighet att föra fram ett nordiskt perspektiv till sina läsare, säger Veslemøy Østrem, chefredaktör för Altinget.no.

Christina Guldstad är redaktör för nischen som utkommer med sitt första nyhetsbrev den 2 maj.

Altinget Forsvar kommer följa norsk och internationell försvars- och säkerhetspolitik noga. Sverige och Finland är på väg in i Nato och Arktis och EU:s roll i försvars- och säkerhetspolitiken har blivit mer central. 

– Sedan starten i oktober 2022 har vi sett behovet av en sakpolitisk nischbevakning av försvarspolitiken. Fältet är högaktuellt, både från ett norskt och ett internationellt perspektiv. Försvaret står inför stora omställningar både i Norge, Nato och EU som kommer prägla den politiska debatten och kräva tuffa politiska prioriteringar. Det vill vi följa nära, säger Veslemøy Østrem.

Forrige artikel Nya uppdrag för Anna Ekström Nya uppdrag för Anna Ekström Næste artikel Hon blir ny vd för Tobiasregistret Hon blir ny vd för Tobiasregistret
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.