UD stänger ner ambassad

Regeringen har fattat beslutet om att Sveriges ambassad i Kambodjas huvudstad, Phnom Penh, ska avvecklas i slutet av 2021.

Med beslutet att ambassaden i Kambodja avvecklas så flyttas UD:s verksamhet istället till ambassadören i Bangkok, Thailand. Därmed kommer inte Utrikesdepartementet ha någon personal stationerad i Kambodja efter avvecklingen i slutet av 2021. Däremot så kommer utvecklingssamarbetet i landet fortsättas av Sida. 

"Förändringen är ett led i den kontinuerliga anpassning som UD gör av utlandsorganisationen i förhållande till förändringar i världen och ändrade krav på bevakning och service. Detta är en ständig förändringsprocess som innebär att Sverige ibland öppnar eller avvecklar ambassader och konsulat", skriver UD i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Försvarsmyndigheter startar plattform för att locka kompetens Næste artikel Hon blir ny ordförande för Fysioterapeuterna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.