Annie Lööfs ex-stabschef till Jernkontoret

Kristian Ljungblad byter arbetsplats efter sommaren. Den 1 september börjar han på Jernkontoret där han får en nyinrättad tjänst.

Branschorganisationen Jernkontoret värvar Kristian Ljungblad för att stärka sitt påverkansarbete. Han kommer närmast från en tjänst hos Paues Åberg och har tidigare bland annat varit stabschef hos tidigare C-partiledaren Annie Lööf.

– Den svenska järn- och stålindustrin spelar en helt avgörande roll för Sveriges konkurrenskraft och ligger verkligen i framkant i klimatomställningen, säger Kristian Ljungblad i ett pressmeddelande.

Ljungblad blir public affairs-direktör på Jernkontoret. Det är en nyinrättad roll och han kommer även att ingå i Jernkontorets ledningsgrupp.

Politikveteran

Inom Centerpartiet har Kristian Ljungblad både arbetat på statsrådsberedningen och näringsdepartementet, men också som pressekreterare åt dåvarande EU-parlamentarikern Lena Ek.

– Kristians erfarenheter från de politiska processerna kommer att bidra till att vi som branschorganisation blir ännu bättre på när och hur vi ska agera, så att vi kan jobba närmare politiken, både i Sverige och inom EU, säger Jernkontorets vd Annika Roos.

Forrige artikel Ruben Östlund snuvades på EU-pris Næste artikel Regeringen hämtar life science-chef från ”superdepartementet”
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.