Regeringen hämtar life science-chef från ”superdepartementet”

Jeanette Edblad har utsetts till ny chef för regeringens life sciencekontor. Hon är idag chef för enheten för entreprenörskap och innovation på klimat- och näringslivsdepartementet.

Posten som chef och samordnare har varit vakant sedan företrädaren Jenni Nordborg lämnade för att bli chef för internationella relationer hos branschorganisationen Lif. 

Nu är det klart att efterträdaren heter Jeanette Edblad och hämtas från klimat- och näringsdepartementet, också kallat ”superdepartementet”. Hon har bland annat varit kansliråd på näringsdepartementet under 16 år.

{{toplink}}

– Jeanette Edblads långa erfarenhet inom Regeringskansliet såväl som hennes goda kännedom om branschen kommer vara en stor tillgång i det arbetet vi har framför oss. En stärkt life science-sektor är viktig för Sveriges konkurrenskraft och näringslivets utveckling, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) i ett pressmeddelande.

Välkommet besked

Life science-kontoret har sin organisatoriska hemvist under klimat- och näringlivsdepartementet, men ansvaret för frågorna delas mellan tre ministrar; utbildningsminister Mats Persson (L), socialminister Jakob Forssmed (KD) och energi- och näringsminister Ebba Busch.

Lif välkomnar beskedet om att kontoret fått en ny chef. De har tidigare varit kritiska till att regeringen dröjt.

– Lif ser fram emot ett nära samarbete med life science-kontoret och dess nya chef. De gångna årens satsningar inom området har varit framgångsrika och de måste inte endast fortsätta – utan intensifieras. Nu krävs mer handlingskraft, tydliga mål och resurser i genomförandet av konkurrensstärkande åtgärder, säger vd Johan Färnstrand i ett pressmeddelande.

Jeanette Edblad tillträder den 1 september.

Forrige artikel Anne Ramberg ny ordförande för Expo: ”En ära” Næste artikel Nina Larsson (L) vill till EU-parlamentet Nina Larsson (L) vill till EU-parlamentet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.