Annika Strandhäll (S) skickar statssekreteraren till FN:s havskonferens

Biståndsminister Matilda Ernkrans (S) leder den svenska delegationen till och med tisdag vid FN:s stora havskonferens i Lissabon. På tisdagen tar Annika Strandhälls (S) statssekreterare Anders Grönvall över.

År 2017 var första gången FN:s havskonferens arrangerades. Då hölls den i New York och värdar vad Sverige och Fiji.

– År 2050 kommer det finnas lika mycket plast som fisk i haven om vi inte bryter den nuvarande trenden. Åtgärder måste sättas in snabbt och kraftfullt. Därför har Sverige och Fiji tagit initiativ till FN:s första, stora havskonferens, sade dåvarande miljö- och biståndsminister Isabella Lövin (S) vid ett informationsmöte inför konferensen.

På måndagen inleddes den andra upplagan av konferensen, den här gången i Lissabon med Portugal och Kenya som värdländer. Fokus vid konferensen är åtgärder för hållbarare hav, med fokus på vetenskap och innovation.

Då tre och nu en

I New York år 2017 deltog tre ministrar. Klimat- och biståndsminister Isabella Lövin (MP), miljöminister Karolina Skog (MP) och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Vid den pågående konferensen i Lissabon deltar en minister: biståndsminister Matilda Ernkrans (S). På måndag tar klimat- och miljöminister Annika Strandhälls statssekreterare Anders Grönvall över rollen som ledare för den svenska delegationen.

 

Forrige artikel Ibrahim Baylan blir rådgivare i energibranschen Ibrahim Baylan blir rådgivare i energibranschen Næste artikel Ny utredning ska se över den digitala vården
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.