Apoteksveteran ny vd för Läkemedelshandlarna

Läkemedelshandlarnas nye vd Andreas Rosenlund har över 20 års erfarenhet från apoteksbranschen.

Andreas Rosenlund kommer närmast från rollen som kommunikationsdirektör på Kronans apotek och har tidigare också arbetat som presschef hos Apoteket AB. Han är också tidigare journalist och var med när tidningen Expo grundades.

I ett pressutskick säger han att handeln med läkemedel inom EU och ekonomiska samarbetsområdet behöver underlättas.

– I dag ser vi en rad initiativ som snarare reser högre hinder för handeln och det kommer att innebära dyrare läkemedel, lägre marginaler för apoteken och att tillgängligheten på läkemedel påverkas, säger Rosenlund.

– En stor fördel med parallellhandeln, utöver att skapa prispress, är att överskott på läkemedel i ett EES/EU-land kan överföras till ett annat land som har brist på just det läkemedlet.

Andreas Rosenlund ersätter Fredrik Skepp, som har lett organisationen under de senaste fem åren. Rosenlund tillträdde den 1 september.

Forrige artikel Svensk ny talesperson för EU-kommissionen Næste artikel SvFF får ny generalsekreterare – första kvinnan på posten SvFF får ny generalsekreterare – första kvinnan på posten
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.