Borgen-skådis blir pressrådgivare åt lantbruksorganisation

Skådespelaren Anne Sofie Espersen har setts i både Borgen och Brottet. Nu blir hon i stället pressrådgivare åt danska branschorganisationen Landbrug og fødevarer.

Anne Sofie Espersen är som skådespelare känd för sina roller i både film och tv.

Från och med nästa månad blir hon i stället pressrådgivare branschorganisationen Landbrug og fødevarer, som representerar Danmarks lantbruks- och livsmedelsindustrier. Det rapporterar danska Altinget.

I ett inlägg på Instagram skriver Espersen att hon är både stolt och tacksam över att hon om ett par veckor påbörjar ett nytt kapitel i hennes arbetsliv. Hon tillägger dock att hon inte helt lägger skådespeleriet på hyllan.

Syster till tidigare utrikesminister

Anne Sofie Espersen är också syster till Lene Espersen, som bland annat har varit utrikesminister (2010–2011) och justitieminister (2001–2008). Mellan 2008 och 2011 var Lene Espersen dessutom partiledare för Konservative folkeparti.

Forrige artikel Mediachef blir ny vd på UR Næste artikel Han tar över vd-stolen hos Lif Han tar över vd-stolen hos Lif
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.