Byggnadsarbetare i protest mot regeringens politik

Under tisdagen samlas byggnadsarbetare i en demonstration i centrala Stockholm. Regeringen gör för lite för att stävja krisen i byggbranschen, anser arrangörerna.

Under tisdagen är infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) inbjuden att ta emot en namninsamling från byggnadsarbetare och anställda inom småhusindustrin i samband med en demonstration vid Sergels torg. 

Demonstrationen anordnas av fackförbundet Byggnads och GS-facket i protest mot att regeringen, enligt dem, gör för lite för att dämpa krisen i byggbranschen. 

– Regeringen måste inse allvaret och ta ansvar för landets bostadsförsörjning och för vår byggindustri. En långvarig kris i byggbranschen kommer få stora konsekvenser för hela samhället och riskerar även att spridas till andra branscher, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande enligt ett pressmeddelande.

 

 

Forrige artikel Tufft läge för gädda och abborre Næste artikel Privat omsorgsboende undanhöll avvikelser – kommunen tar över Privat omsorgsboende undanhöll avvikelser – kommunen tar över
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.