Chefredaktör lämnar Läkartidningen

Pär Sandell lämnar sitt uppdrag som chefredaktör på Läkartidningen. Nu inleds rekryteringen av hans efterträdare.

Sedan slutet av 2013 har Pär Sandell varit chefredaktör och ansiktet utåt på Läkartidningen, som ges ut av Läkarförbundet. Men från och med nästa år kommer någon annan få axla rollen.

– Man får väl säga som så att jag har funderat på detta ett tag, och att jag tycker att jag har ett fantastiskt roligt jobb. Men jag känner att efter tio år är det kanske dags att kliva av och släppa fram någon annan, säger han till Läkartidningen.

Pär Sandell var mellan 1994 och 2009 anställd hos Dagens Medicin. Han har även arbetat som kommunikationskonsult. Vad han ska göra hädanefter kan han dock inte säga i nuläget.

– Inom kort kommer jag att ha klart med ett nytt uppdrag och då ska jag på direkten berätta vad det är för någonting. Men jag har inte skrivit på något kontrakt ännu. Det är tyvärr det tråkiga svaret, men också det faktabaserade.

Läkarförbundet inleder nu en rekryteringsprocess. Pär Sandell är kvar på tidningen till dess att en efterträdare är på plats.

Forrige artikel Karlsbro föreslås toppa L-listan Næste artikel Ingen belastningsattack bakom störningar på riksdagens hemsida Ingen belastningsattack bakom störningar på riksdagens hemsida
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.