Chockhöjde egna lönen – nu lämnar han KSO-uppdraget

Bino Drummond (M) lämnar politiken och uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje.

Efter lite mer än en mandatperiod som kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje väljer Bino Drummond (M) att lämna politiken till sommaren. Det var SVT Stockholm först att rapportera om.

I ett inlägg på Facebook skriver Drummond:

”Allt här i livet har ett pris och just nu vill jag mycket hellre ge det till min familj, mina döttrar, min fru och, som SVT säger, mina odlingar.”

26 sekunders tystnad

Bino Drummond fick KSO-uppdraget efter valet 2018. I förra årets val fick han återigen Norrtäljebornas förtroende.

Som första åtgärd ville det nya styret ge sig själva en ordentlig lönehöjning. Drummonds lön skulle höjas från 87 000 kronor till 110 400 kronor. När SVT frågade om detta fick de inget svar från Drummond, men en intervju med kommunstyrelsens vice ordförande Staffan Tjörnhammar (M).

Tjörnhammar förblev tyst i 26 sekunder när han fick frågan om det inte fanns några andra lönekuvert eller verksamheter att stoppa pengarna i. I november valde också Staffan Tjörnhammar att avgå.

”Vemodigt”

Bino Drummond sitter kvar fram till kommunfullmäktiges möte i juni.

”Självklart är det lite vemodigt jag meddelar min avgång, men det har varit en ära att få arbeta för Norrtäljebornas bästa och jag har gjort mitt yttersta varenda dag.”

Forrige artikel Hallengrens statssekreterare får expertroll Hallengrens statssekreterare får expertroll Næste artikel Dansk EU-parlamentariker byter parti Dansk EU-parlamentariker byter parti
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.