Cykel-vd får opinionspris

Svensk cyklings opinionspris 2021 går till Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson.

Gunilla Brynell-Johansson får priset då hon envist arbetat för möjligheten att kunna motionera säkert på sin cykel. Bland annat har hon startat projekt för detta i samverkan med Trafikverket och Folksam.

Ur juryns motivering:

“Vätternrundan är den överlägset största motivatorn och moroten för att få upp svenskarna på sadeln och cykla för motion och glädje. Under Gunillas ledning har också Vätternrundan intagit en position som ledande motionslopp i arbetet med att verka för folkhälsan i Sverige också mer generellt.”

”Genom sitt engagemang har Gunilla skapat större säkerhet för cyklister som genomför motionslopp, en förståelse hos myndigheter hur man kan förbättra säkerhet kring motionslopp i allmänhet och även en förståelse hos politiker över de utmaningar som svensk cykelsport står inför.”

Svensk cyklings opinionspris delades ut på den årliga Cykelkonferensen som arrangeras av Trafikverket och Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Forrige artikel Skolinspektionen stänger två skolor Næste artikel Ny chef för Ekonomifakta
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.