Danmark: Chefen för försvarets underrättelsetjänst fängslad

Chefen för danska försvarets underrättelsetjänst, Lars Findsen, har suttit bakom lås och bom under jul- och nyårshelgerna. Han är, tillsammans med ytterligare tre personer vid underrättelsetjänsten, misstänkt för att ha läckt statshemligheter.

Lars Findsen har varit chef för danska försvarets underrättelsetjänst de senaste sex åren. Nu är han misstänkt för att ha läckt hemliga uppgifter, skriver Altinget.dk.

Danska säkerhetspolisen meddelade i början av december att fyra personer var anhållna för att "ha vidarefört högt klassificerade upplysningar" från underrättelsetjänsten. Att en av dem är Lars Findsen blev offentligt på måndagen, efter domstolens beslut att häva sekretessen. De tre övriga personerna är satta på fri fot, men inte Findsen.

Findsen har tidigare bland annat varit chef för säkerhetspolisen och departementschef vid försvarsministeriet.

 

Forrige artikel Talmannen i EU-parlamentet har avlidit Talmannen i EU-parlamentet har avlidit Næste artikel Kompass blir vikarierande direktör på nya MR-institutet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.